Finansiera aktieköp som nybörjare

Dagarna sedan du fick din veckopeng i handen och kunde spendera allt på godis är räknade. Även i vuxen ålder förtjänar du de där extra fickpengarna. Känslan av att ha extra pengar över till att lägga på sin hobby, den där väskan du alltid kollat på eller buffertsparande är oöverträffad. Många väljer att syssla med aktier för att se sitt kapital växa. Det kräver att du är insatt i ämnet men ofta ger det utdelning.

Varför inte använda inkomster från ett extrajobb till att investera i aktier? Ett snabbt och enkelt sätt att tjäna extra pengar är att arbeta som frilansare. Företag som exempelvis contentbyrån Topcontent producerar sökoptimerat textinnehåll och översättningar. Att arbeta för ett sådant företag är enkelt och du väljer själv när du vill logga in och kan arbeta hemifrån. Det enda du behöver är ett bra WiFi. Dessutom bestämmer du arbetsbördan själv.

Aktiehandel kan leda till hög avkastning

Aktiehandel kan till en början vara svårt att greppa. En aktie är en ägarandel på ett aktiebolag. När du köper en aktie äger du en del av det bolaget och kan därmed ta del av eventuell vinst.

Köpet sker på en marknadsplats som kallas börs. Om du har tur kan du plocka ut en vinst, men du kan också förlora pengarna du har investerat om det går dåligt för bolaget. Därför gäller det att göra sin hemläxa så att man köper rätt aktier.

Smarta investeringar är bra för din ekonomi på lång sikt

Om du har bestämt dig för att investera extrapengarna i aktier så bör du tänka på följande saker. Det är en bra sparform eftersom du får avkastning på dina placeringar.

När du investerar är det viktigt att läsa på och hålla koll på världsekonomin, vilket gör dig allmänbildad. När du gör ett aktivt val att spendera dina surt förvärvade pengar tar du också ansvar för din egen ekonomi och det gör att du kommer ta ansvarsfulla beslut.

Foto av författare
Joakim Ryttersson ansvarar för det redaktionella innehållet på Aktiewiki.se. Joakim har över 20 års erfarenhet av olika typer av investeringar. Han har stor erfarenhet av både långsiktig och kortsiktigt handel på börsen där både teknisk- och fundamental analys används för att hitta rätt investeringar.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.