Etoro omdöme – Är Etoro bra? 

Etoro omdöme och betyg

Etoro är en mycket användarvänlig mäklare med ett brett utbud. Det går exempelvis att investera i aktier, olika sorters valutor samt CFD med en rad underliggande tillgångar. All handel kan ske med/utan hävstång samt både i köp- och säljpositioner. I jämförelse med andra mäklare ger vi Etoro ett mycket högt betyg. 

Vårt totalbetyg: 4,5 av 5

Handla aktier råvaror & valutor bl.a
img_not_found
4.5 out of 5.0 stars
  • Aktier, valutor, råvaror osv
  • Både vanlig handel & CFD-handel
  • En av världens största nätmäklare

ISK & KF

Nej

Minsta insättning

50 USD

Disclaimer: Etoro erbjuder bland annat CFD-handel. {etoroCFDrisk}% av privatpersoner som handlar via Etoro förlorar pengar när de handlar med CFD:s. Du riskerar att förlora ditt kapital när du handlar. Andra avgifter kan tillkomma. Läs mer på etoro.com/trading/fees.

Etoro passar för dig som…

Etoro passar för dig som…

 • prioriterar användarvänlighet
 • uppskattar brett utbud av råvaror, valutor och index
 • vill handla utländska aktier courtagefritt
 • trivs med Social trading & CopyTrading

Som visas ovan har Etoro flera fördelar i förhållande till både svenska aktiemäklare och utländska CFD-mäklare. De har miljontals användare över hela världen och är en av de mäklare som vi själva använder.

Den tydligaste nackdelen är att skatteunderlag inte rapporteras in automatiskt till Skatteverket. Detta behöver alltså beräknas själv. 

 Etoro används av över 28 miljoner användare! (2023)

Öppna konto och börja investera

Att öppna ett konto hos Etoro tar 2 minuter och sker genom följande steg:

1. Gå till Etoro

🔗 Gå till Etoro.com och klicka sedan på den gröna knappen ”Börja investera” på mitten av skärmen. Registrering kan då ske för ett demokonto. 

Disclaimer: Etoro erbjuder bland annat CFD-handel. {etoroCFDrisk}% av privatpersoner som handlar via Etoro förlorar pengar när de handlar med CFD:s. Du riskerar att förlora ditt kapital när du handlar. Andra avgifter kan tillkomma. Läs mer på etoro.com/trading/fees.

2. Skapa demokonto

För att skapa ett demokonto kan inloggning direkt ske via Google- eller Facebookkonto alternativt att mailadress, användarnamn och önskat lösenord anges. I detta läge skapas alltså enbart ett demokonto vilket innebär att några ID-uppgifter inte behöver anges. 

3. (Uppgradera till ”Verkligt” konto)

I inloggat läge går det sedan att öppna ett ”Verkligt” konto, dvs. att handel sker med riktiga pengar. I detta fall behöver personuppgifter, adress och kopia på ID-handling skickas in. Därefter tar det 1 – 3 dagar innan kontot är verifierat och insättning kan ske. 

Om du skaffar ett verkligt konto kommer du behålla ditt demokonto. Du har alltså alltid möjligheten att växla till demokontot för att exempelvis pröva nya funktioner utan att riskera ditt eget kapitalet. 

4. Insättning och investering

Insättning kan ske med PayPal, Trustly, Skrill och banköverföring. Kom ihåg att det betalningssätt som används vid insättning kan krävas vid kommande uttag. 

Videon nedan visar hur du sedan kan öppna din första position, dvs. genomföra investeringar hos Etoro. 

Disclaimer: Etoro erbjuder bland annat CFD-handel. {etoroCFDrisk}% av privatpersoner som handlar via Etoro förlorar pengar när de handlar med CFD:s. Du riskerar att förlora ditt kapital när du handlar. Andra avgifter kan tillkomma. Läs mer på etoro.com/trading/fees.

Utbud och handelsalternativ

En stor fördel med Etoro är det breda utbudet av tillgångar som investeringar kan ske i. Dessutom kan investeringar ske på flera olika sätt.  

Stockpicking 

Bygg en portfölj helt utifrån egna önskemål gällande risk, tillgångar, hävstångsnivåer osv. På Etoro finns både analysverktyg, nyheter och forum som kan hjälpa till med viktig information inför handelsbesluten. 

Portföljer:

Portföljer kan liknas med en fond utifrån att köp av en portfölj skapar exponering mot flera olika tillgångar, dvs. de som portföljen består av. Det finns exempelvis aktieportföljer att välja mellan.  Genom att investera direkt i en portfölj uppnås en automatisk riskspridning.

Olika portföljer hos etoro

CopyTrading

Med tjänsten CopyTrading går det att kopiera handeln hos duktiga traders. Sök efter traders som passar din investeringsstrategi gällande exempelvis risk, tillgångar och långsiktighet. Välj sedan hur stor summa du vill investera via denna tjänst. 

Därefter kommer denna summa att automatiskt investeras likt den trader du följer. Om personen exempelvis investerar 10 % av sitt innehav i Tesla kommer 10 % av din summa automatiskt köpa Tesla. Du kan även ändra innehavet löpande om du exempelvis inte vill ha en av de tillgångarna som automatiskt köpts. 

Etoro erbjuder flera sätt att investera och sprida sina risker

Copytrader etoro
Obs: Historiska resultat är inte en indikation på framtida avkastning.

Vilka tillgångar du kan handla hos Etoro

 • Index: Ca 20 index med fokus på USA, Europa och Japan.
 • ETF: Över 260 börshandelade fonder från flera olika världsdelar. 
 • Råvaror: Över 25 olika råvaror som exempelvis guld, kakao, vete, platina och majs. 
 • Valutor: Över 50 olika valutapar att investera i. 
 • Aktier: Över 3000 aktier från mer än 20 internationella börser. 

Disclaimer: Etoro erbjuder bland annat CFD-handel. {etoroCFDrisk}% av privatpersoner som handlar via Etoro förlorar pengar när de handlar med CFD:s. Du riskerar att förlora ditt kapital när du handlar. Andra avgifter kan tillkomma. Läs mer på etoro.com/trading/fees.

Svaghet i utbud

Den enda svagheten som Etoro har, inom sitt utbud, är antalet aktier som erbjuds. För ett större utbud av nordiska aktier kan istället Avanza eller Nordnet väljas. För ett större utbud av utländska aktier kan Degiro väljas. 

Skatt och deklaration

Klicka på Portfölj – Min Portfölj – Historik för att se samtliga stängda positioner. Alla vinster/förluster i varje enskild tillgång ska sedan sammanställas och anges på en K4-blankett som bifogas deklarationen. Vid vinst betalas 30 % kapitalvinstskatt, vilket automatiskt beräknas av Skatteverket när bilagan laddas upp.

Etoro erbjuder ingen handel inom ISK och än så länge (2023) rapporterar de inte in handeln till Skatteverket. Det är alltså helt och hållet ditt eget ansvar att anmäla din handel via K4-blanketten. 

Önskas hjälp med beräkning av skatt finns flera deklarationstjänster för detta. 

Undantag
Om du är medlem i etoro club och är minst silvermedlem så får du en färdig deklarationsrapport av etoro som innehåller alla uppgifter om din handel du behöver för att enkelt fylla i K4 blanketten och din inkomstdeklaration. Allt är uträknat och klart, bara att flytta över siffrorna till din deklaration.

Avgifter

Beroende på tillgång erbjuds antingen handel direkt i tillgången (aktier, ETF:er) eller CFD med en underliggande tillgång. Detta avgör även hur avgiften räknas ut. Framförallt är det en fördel att Etoro erbjuder courtagefri aktiehandel!

Aktier:

Vid köppositioner, utan hävstång, sker investeringen direkt i aktien. Då betalas varken courtage eller nattlig avgift. Etoro bör därmed vara den mäklare som erbjuder lägst avgift vid handel i utländska aktier. Detta utifrån att enbart en spread uppstår. 

Vid säljpositioner, eller vid köp med hävstång, sker handeln i CFD. Se avgifter för CFD nedan. 

Etoro aktier

Det är även möjligt att köpa andelar av en aktie. Kostar en aktie 100 EUR och du köper för 25 EUR får du därmed en fjärdedel av denna aktie. Denna funktion gör det möjligt att investera i aktier som annars är för dyra att köpa i heltal.  

CFD: 

Något courtage betalas inte vid handel med CFD. Den kostnad som uppstår är spread, dvs. skillnaden mellan köp- och säljkurs samt eventuell nattavgift. 

Spread:

 • Valutor: Från 1 pip
 • Råvaror: Från 2 pip
 • Index: Från 0,75 punkter
 • Aktier och ETF*: 0,09 %

*Gäller vid handel i CFD där aktier eller ETF är underliggande tillgång. 

Nattavgift 

Nattavgift uppkommer om en CFD-position hålls över natten. Hur hög denna avgift är beror på underliggande tillgång. Exempelvis är årsavgiften för säljpositioner i aktier 2,9 % + Liborräntan medan köppositioner med hävstång debiteras med 6,4 % + Libor. Per natt blir det därmed 1/365 av den totala årsavgiften. Alla CFD-mäklare har nattavgift så detta är alltså inget unikt för Etoro. 

Denna avgift gör att Etoro inte är bästa plattformen för långsiktiga investeringar i aktier. Detta eftersom ett par procent av avkastningen försvinner i avgifter. 

Övriga avgifter

Uttagsavgift

Vid uttag från Etoro betalas 5 USD i avgift. Lägsta belopp att ta ut är 30 USD. 

Inaktiveringsavgift

Om inloggningsaktivitet inte skett på 12 månader dras 10 USD från saldot varje månad. Öppna positioner stängs aldrig för att betala denna avgift och kontot kan aldrig få negativt saldo. 

Svaghet i priser

Med låg spread och courtagefri aktiehandel är Etoro mycket konkurrenskraftig gällande priser. Det finns däremot vissa undantag. 

Vid investeringar i nordiska aktier kan handel ske gratis hos Avanza upp till att det finns 50 000 kronor på kontot. Därefter kan handel ske för ner till 1 krona per tillfälle. Dessutom erbjuder Avanza handel inom ISK. Även om Etoro inte har något courtage bör det alltså i längden bli billigare att handla dessa aktier via Avanza. 

Största fördelarna & nackdelarna

Fördelar

Courtagefri aktiehandel

Handla aktier på över 25 marknader helt courtagefritt. Det är en stor konkurrensfördel mot liknande handelsplattformar. 

Användarvänligheten

En av de största fördelarna med Etoro är användarvänligheten. Handelsplattformen är intuitiv och enkel att navigera på. Även personer som aldrig investerat tidigare bör snabbt förstå hur positioner hanteras. I jämförelse med dess konkurrenter har Etoro en betydligt enklare layout och struktur. 

Tydlighet kring hävstångsnivå

Alla CFD-mäklare erbjuder hävstångshandel. Hos Etoro sker däremot val av hävstångsnivå på ett enklare och tydligare sätt än hos många av dess konkurrenter. Se exempelvis bilden nedan som visar en investering i guld där hävstångsnivån väjs mellan x1 och x20. 

Etoro hävstång

Social Trading & Copy Trading

CopyTrading är en tjänst som gör det enkelt att följa duktiga investerare och ”ta rygg” på deras investeringar. Detta genom helautomatisk handel.  

Brett utbud

Antalet tillgångar som investeringar kan ske i är mycket stort. Dessutom är det en fördel att investeringar både kan ske direkt i tillgången eller via CFD. På denna punkt skiljer sig Etoro positivt mot flera andra CFD-mäklare.  

Disclaimer: Etoro erbjuder bland annat CFD-handel. {etoroCFDrisk}% av privatpersoner som handlar via Etoro förlorar pengar när de handlar med CFD:s. Du riskerar att förlora ditt kapital när du handlar. Andra avgifter kan tillkomma. Läs mer på etoro.com/trading/fees.

Nackdelar

Svagt utbud av svenska aktier

Utbudet av svenska aktier är betydligt mindre än hos svenska aktiemäklare. Men samtidigt bör inte Etoro användas som primär mäklare om svenska aktier önskas köpas. Då finns fler fördelar i att välja exempelvis Avanza. 

Inte inom ISK

Etoro erbjuder inte handel inom ISK eller kapitalförsäkring. Det innebär att investeringar som kan ske via den svenska börsen istället bör ske via Avanza eller Nordet. Detta för att nå en skattemässig fördel, om vinster uppstår, samt enklare deklaration. 

Ingen automatisk deklaration

Etoro rapporterar inte in handeln automatiskt till Skatteverket. Därmed behöver egen K4-blankett sammanställas. Önskas en CFD-mäklare som automatiskt rapporterar in detta kan istället Skilling, CMC Markets eller IG väljas. 

Läs även våra artiklar:

Disclaimer:
eToro är en plattform för olika tillgångar som erbjuder både investeringar i aktier och handel med CFD:er.

CFD:er är komplexa instrument och handel innebär en hög risk att förlora pengar snabbt pga hävstång. {etoroCFDrisk} % av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos Etoro. Du borde fundera på om du förstår hur CFD:er fungerar, och om du har råd att ta den höga risken med förlora dina pengar.

Tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat. Den presenterade handelshistoriken är mindre än 5 kompletta
år och kanske inte räcker som underlag för investeringsbeslut.

Copy Trading innebär inte investeringsrådgivning. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ner.
Ditt kapital är i fara.

eToro USA LLC erbjuder inte CFD:er och gör inga representationer och tar inget ansvar för riktigheten eller fullständigheten av innehållet i denna publikation, som har utarbetats av vår partner använda allmänt tillgänglig icke-entitetsspecifik information om eToro.
Foto av författare
Joakim Ryttersson ansvarar för det redaktionella innehållet på Aktiewiki.se. Joakim har över 20 års erfarenhet av olika typer av investeringar. Han har stor erfarenhet av både långsiktig och kortsiktigt handel på börsen där både teknisk- och fundamental analys används för att hitta rätt investeringar.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.