Aktiebloggar

Det finns väldigt många aktiebloggar och ekonomibloggar, såväl stora som små, och flera av dem lockar en väldigt stor läsarkrets varje månad.

Så, om du gillar att läsa om aktier, investeringar, ekonomi, finans, och privatekonomi, så finns det med andra ord goda möjligheter att hitta bloggare som skriver om detta.

Vi har här nedanför sammanställt ett gäng olika aktiebloggar och ekonomibloggar, så att du lättare kan hitta aktiebloggar som du gillar.

Tänk på detta när du läser aktiebloggar

Det skrivs väldigt ofta om enskilda aktier och investeringar på dessa aktiebloggar, och det i sig är ju inget fel, men det blir fel när du köper en specifik aktie enbart baserat på vad dessa aktiebloggar har skrivit.

Du ska alltid göra din egen analys innan du väljer att köpa en aktie, oavsett vad diverse olika aktiebloggar har skrivit. Var skeptisk till allt du läser och läs på ordentligt från olika källor innan du investerar.

Vi rekommenderar dock att du kan ta inspiration från aktiebloggar, så att du på så vis kanske hitta nya intressanta bolag att titta närmre på. Men du ska som sagt alltid göra din egen analys innan du investerar.

Svenska aktiebloggar och ekonomibloggar

Här är vår sammanställning av aktiebloggar och ekonomibloggar (utan inbördes ordning).

Tre snabba tips innan du läser vidare:
⭐ På Avanza.se handlar du aktier & fonder helt courtagefritt så länge du har max 50k på ditt konto.
⭐ På IG.com/sv kan du öppna ett konto & följa världens marknader i realtid 24/7. På deras app & plattform kan du även göra teknisk analys samt gå lång/kort på världens marknader med valbar hävstång via CFD:s.
⭐ På Etoro.com/sv kan du handla aktier, olika sorters valutor, råvaror, index osv med valbar hävstång.

Det är helt gratis att öppna kontot hos alla tre

Disclaimer: Etoro erbjuder bland annat CFD-handel. {etoroCFDrisk}% av privatpersoner som handlar via Etoro förlorar pengar när de handlar med CFD:s. Du riskerar att förlora ditt kapital när du handlar. Andra avgifter tillkommer. Läs mer på etoro.com/trading/fees.

Saknar du någon blogg?

Har du tips på någon eller några aktiebloggar eller ekonomibloggar som du tycker borde vara med på den här listan?

Kontakta oss isåfall, vår e-post är [email protected].

Foto av författare
Joakim Ryttersson ansvarar för det redaktionella innehållet på Aktiewiki.se. Joakim har över 20 års erfarenhet av olika typer av investeringar. Han har stor erfarenhet av både långsiktig och kortsiktigt handel på börsen där både teknisk- och fundamental analys används för att hitta rätt investeringar.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.