Tips på böcker inom börs & finans

Världens mest framgångsrika investerare läser, och det finns en bra anledning till det – det lönar sig. Boklistan nedan innehåller våra bästa tips på böcker inom ekonomi och finans, och vi är övertygade om att du kommer hitta ett par böcker som du tycker verkar intressanta.

“In my whole life, I have known no wise people  who didn’t read all the time – none, zero. You’d be amazed at how much Warren and I read. My children laugh at me. They think I’m a book with a couple of legs sticking out.”― Charlie Munger

3 st boktips till nybörjaren

Läs dessa 3 böcker om du är helt ny till aktier och investeringar.

Investeraren

En utmärkt bok för den absoluta nybörjaren inom aktier och investeringar. Den innehåller allt du behöver veta.

One Up On Wall Street

Den duktige investeraren Peter Lynch har i den här boken samlat massor av värdefull kunskap kring fundamentala investeringar.

The Most Important Thing

Howard Marks sammanfattar sina kloka insikter och tips, samt ger dig en god förståelse kring riskhantering. Ett måste för alla att läsa.

Våra övriga boktips

Dessa böcker är också klart läsvärda och innehåller mycket kunskap.

The Intelligent Investor

En riktig klassiker som passar utmärkt för alla oavsett kunskapsnivå. Den har satt grunden för Warren Buffetts investeringsfilosofi.

Köp billigt – sälj dyrt

I den här boken får du lära dig att analysera och värdera aktier. Den innehåller både enkla förklaringar och avancerade beräkningar.

How an economy grows and why it crashes

Detta är troligtvis den mest pedagogiska boken när det gäller att förstå hur en ekonomi växer och hur/varför den senare kraschar. 

Världens 99 bästa investerare

En genomgång av många duktiga investerare från världens alla hörn. Boken är full med tips, råd, och värdefulla insikter.

Fooled by Randomness

Våra liv påverkas i hög grad av slumpen och chans, och i den här boken får du lära dig hur detta påverkar oss och våra investeringar.

Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning

Vill du lära dig mer om utdelningsinvestering så är detta en perfekt bok för dig. Du får lära dig hur du på bästa sätt bygger ihop en utdelningsportfölj.

Mastering the Market Cycle

Den legendariska investeraren Howard Marks går igenom hur du hanterar marknadens cykler och delar med sig av många värdefulla insikter.

Bli grymt rik på aktier

En bra bok för nybörjaren som söker en lättläst men ändå innehållsrik och bra bok om aktier och fonder.

Common Stocks & Common Sense

Boken innehåller insikter och kunskap från en av Wall Streets bästa investerare, Edgar Wachenheim, samt hans fullständiga investeringsprocess.

Investeringsboken

Boken lär dig att tänka och investera som de mest framgångsrika investerarna. Det är en guide till ekonomiskt oberoende samt ett professionellt förhållningssätt till investeringar.

The Great Crash 1929

Boken ger dig en god inblick i vad som hände när den stora kraschen 1929 var ett faktum, men även vilka faktorer som låg bakom och vad de långsiktiga effekterna av detta blev.

The Dao of Capital

Boken lär ut ett tankesätt som faktiskt väldigt få i dagens samhälle har – att avstå avkastning/belöning nu, för att på så vis få högre avkastning/större belöning längre fram.

Teknisk analys

En heltäckande bok om teknisk analys som passar både amatörer och proffs. Det är en perfekt bok för den som vill lära sig mer om ämnet.

A Random Walk Down Wall Street

Boken ger dig en bred förståelse kring hur de finansiella marknaderna fungerar. Du får även många tips som du kan använda i dina egna investeringar.

Den enkla vägen att lyckas med aktier

En jättebra bok för nybörjaren som vill komma igång och börja investera i aktier. Författaren vägleder dig och lär ut tips och tricks för att göra både smartare och bättre affärer på börsen.

Så här kan alla svenskar bli miljonärer

En grundläggande och bra genomgång av privatekonomi, sparande, och investeringar.

The Little Book of Behavioral Investing

En mycket intressant bok om hur psykologi påverkar våra investeringsbeslut.

Reminiscences of a Stock Operator

Boken skildrar den största och mest välkända tradern genom tiderna – Jesse Livermore. Du får finansiell historia berättad på ett mycket underhållande sätt.

Miljonär innan 30 och pensionär innan 40

Bokens titel avslöjar vad den handlar om, och är du intresserad av att uppnå ekonomisk frihet och gå i pension mycket tidigare än alla ändra är detta ett måste för dig att läsa. 

The Single Best Investment

Boken och dess författare förespråkar investeringar i utdelningsaktier med stabil tillväxt, istället för att lyssna på självutnämnda experter och spekulera med sina besparingar.

The Warren Buffett Way

Den här boken ger dig en inblick i hur Warren Buffett har gjort för att bli så framgångsrik som han blivit.

The little book that builds wealth

En lättläst och simpel, men ändå väldigt informativ, bok om hur du bygger upp ett stort kapital. 

Bygg en förmögenhet – investera i investmentbolag

Investmentbolag kan vara en jättebra investering, och en lättskött sådan. Är du intresserad av att lära dig mer om detta ämne bör du läsa den här boken.

Den enkla vägen – bli rik och fri med aktier

Finansprofilerna Marcus och Arne har samlat många värdefulla tips och insikter i den här boken som hjälper dig på vägen mot att bli rik och fri med aktier.

Börsens psykologi

En lärorik och viktig bok om börspsykologi. Du får tips på strategier, beslutsmodeller, och hur du ska tänka i olika marknadsklimat.

Slå börsproffsen

Boken innehåller 10 steg till bättre aktieaffärer, och du får lära dig saker som exempelvis aktiemarknadens psykologi, bra strategier för aktieinvesteringar att köpa när aktierna är billiga, och att köpa med rätt timing.

Manias, Panics and Crashes

En intressant bok om kraschar och manier på de finansiella marknaderna.

How To Make Money In Stocks

Boken innehåller beprövade tekniker för att hitta vinnande aktier. Du får även tips på hur du kan undvika vanliga investeringsmisstag.

The Big Short

Finanskrisen 2008 var den värsta finansiella krisen i modern tid och påverkade den globala konjunkturen ordentligt, och i den här boken skildras finanskrisen på ett intressant och underhållande sätt.

Vägen till din första miljon

Boken har inspirerat många att spara mer och smartare för att nå sina ekonomiska mål – och du får kort sagt lära dig hur du bygger en egen pengamaskin.

Autobahn till lönsam trading

Boken lär ut grundläggande teknisk analys och tradingpsykologi, och du får ta del av olika strategier för kortsiktig handel. Du får även läsa om varför det är viktigt att ha fasta regler och göra uppföljningar.

Security Analysis

En väldigt tjock bok som går igenom nästintill allt du behöver veta om värdeinvestering. Den innehåller dessutom kommentarer från några av världens bästa och mest framgångsrika investerare.

Investeringsguiden

En väldigt bra bok för nybörjaren som lär ut det mesta grundläggande man behöver veta för att komma igång som investerare. Vi rekommenderar den starkt, speciellt om du är relativt ny inom det här området.

Flash Boys

Boken innehåller en fascinerande historia om hur den amerikanska högfrekvenshandeln (HFT) fungerar, och hur systemet har riggats för att gynna folket på insidan. En mycket underhållande och intressant bok.

Why Are We So Clueless about the Stock Market?

Boken lär dig grunderna när det gäller att investera i aktier och på börsen. Författaren går bland annat igenom vad som definierar ett bra bolag, när du ska köpa och sälja aktier, och hur du ska värdera individuella aktier.

Liar’s Poker

En unik och underhållande inblick i den amerikanska finansmarknaden.

Foto av författare
Joakim Ryttersson ansvarar för det redaktionella innehållet på Aktiewiki.se. Joakim har över 20 års erfarenhet av olika typer av investeringar. Han har stor erfarenhet av både långsiktig och kortsiktigt handel på börsen där både teknisk- och fundamental analys används för att hitta rätt investeringar.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.