Investeringar i lån och krediter är ett bra komplement till börsen

De senaste åren har det dykt upp allt fler alternativ till den högt värderade aktiemarknaden, och ett av dessa investeringsalternativ är Savelend.se som gör det möjligt att investera i lån och krediter.

Savelend har en egenutvecklad plattform som fungerar likt en marknadsplats där de kopplar ihop investerare med låntagare. Detta gör det möjligt för både privatpersoner och företag att kunna investera i ett brett utbud av lån och krediter.

Tidigare var kreditinvesteringar en tillgångsklass som enbart var tillgänglig för banker, kreditbolag, och andra stora institutioner. Men nu är detta alltså fullt tillgängligt även för mindre privatsparare och faktum är att det är väldigt enkelt att komma igång.

Savelend erbjuder flera olika kredittyper till sina investerare, och det är: konsumentkrediter, företagslån, fakturaköp, och inkassoportföljer. När du investerar i någon av dessa får du de månatliga amorteringarna plus din intjänade ränta insatt på ditt konto hos Savelend. Därefter kan du antingen återinvestera pengarna eller ta ut dem till ditt bankkonto. Deras målavkastning är 7-9 procent per år, efter avgifter och kreditförluster.

Det är enkelt att komma igång

Savelend har en bra och tydlig plattform som gör det superenkelt att komma igång med att investera i lån och krediter. En riktigt bra sak är att det räcker med enbart 500 kronor för att komma igång. Vissa andra investeringsplattformar har högre kapitalkrav och det gör ju att det blir mindre tillgängligt.

Finansbranschen är känd för att vara en komplex marknad att förstå, och speciellt för de som kanske inte har ett så stort intresse eller är precis nya. Därför är det uppmuntrande att se hur pass enkelt det är att komma igång hos Savelend.

De har kort sagt förenklat processen så pass mycket att i princip vem som helst kan komma igång. Detta gör att krediter som tillgångsslag har möjligheter att sprida sig till en bredare massa, vilket gör att det finns fler investeringsmöjligheter för de som vill få sina pengar att växa.

Ett bra komplement till börsen

Vi alla vet att börsen är förknippad med hög risk, och att man därmed har möjlighet till hög avkastning. Det förekommer ibland stora svängningar uppåt och nedåt, och det är inte alla som känner sig bekväma med det.

Ett vanligt sätt att minska risken brukar då vara att köpa t.ex. ränte- eller obligationsfonder eftersom de har en lägre risk. Problemet är bara att de ger en så pass låg avkastning.

Kreditinvesteringar är som en slags mellanväg. Det innebär generellt sett inte lika hög risk som aktier, eller lika låg som räntefonder – och detsamma gäller för avkastningen. Det kan därmed vara ett bra komplement till övriga investeringar och tillgångsklasser. Dessutom påverkas inte kreditinvesteringar av att börsen går ner, vilket är positivt.

Kom dock ihåg att alla investeringar har en risk, och det gäller även för kreditinvesteringar. Det finns alltid en risk för att något kan gå snett och att du kan förlora pengar.

Detta kostar investeringar hos Savelend

När du investerar är det viktigt att känna till vilka avgifter som förekommer eftersom det påverkar vilken avkastning du får.

Savelend tjänar pengar genom att ta ut en prestationsbaserad serviceavgift från investerarna.

Denna avgift är på 10 procent av erhållen ränta, och detta fungerar därmed som ett incitament för Savelend att enbart förmedla kvalitativa lån och krediter.

Målavkastningen var som sagt 7-9 procent per år, och det är efter deras serviceavgift (och kreditförluster).

Några slutord

Är du intresserad av investeringar i lån och krediter kan vi därmed rekommendera att du kollar in Savelend.se för att se om det är något som passar dig och din portfölj.

Kreditinvesteringar kan som sagt fungera som ett bra komplement till börsen, vilket kan vara bra i tider som dessa då värderingen på aktiemarknaden är hög. Men kom ihåg att även den här typen av investeringar är förknippade med risk – likt alla andra typer av investeringar.

Har du några frågor kring Savelend och deras tjänst kan du enkelt kontakta kundtjänst via deras sajt.

Foto av författare
Joakim Ryttersson ansvarar för det redaktionella innehållet på Aktiewiki.se. Joakim har över 20 års erfarenhet av olika typer av investeringar. Han har stor erfarenhet av både långsiktig och kortsiktigt handel på börsen där både teknisk- och fundamental analys används för att hitta rätt investeringar.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.